search-banner
Haridwar

Projects

  • Salient Features
  • Area Details
  • Layout Plan
  • The ground floor which has shops and public areas will have glass and shop windows which are set in to the profiled wall surface
  • The Hotel lobby is provided with two lifts and one main staircase along with a service lift and staircase to act as fire escape.
  • The building is designed for centrally air-conditioning.
  • For fire safety measures, sprinklers & smoke detectors are also provided and covers almost every part of the building.
  • Large basement is also provided to accommodate car parking.
  • All the Hotel rooms are provided with bay windows and the treatment to the same has formed the building profile.
  • The temple treatment is provided very sparingly in order to create and maintain a sense of belonging to the surroundings.
  • The double height entrance portico with a 'shikhra' on top gives an imposing look to the whole structure, and should blend well with the surroundings.
  • Total Plot Area : 22735 Sq.ft.
  • Covered Area :
    • Basement : 15610 Sq.ft.
    • Ground Floor : 10070 Sq.ft.
    • FF+SF+TF : 33750 Sq.ft.
  • Total Covered Area : 59430 Sq.ft.

Various provisions made on each floor are described as under :

  • Ground floor : Food Plaza, Car Rental, Shops & Family Entertainment, Travel Shop, Pharmacy and Internet café.
  • First floor : Restaurant, Coffee Shop, Meeting Room, Guest Rooms
  • Typical floor : (Second & Third) Guest Rooms

It is hoped that the Multi-Functional Complex at Haridwar will stand out as a landmark building in Haridwar in the vicinity of the Railway Station.

Haridwar ,holy city for religious reasons is a place which attracts passenger traffic and remains active throughout the year. The city and Railway Station is full of Temples like structures, which perhaps is borned out the religious importance of the place which is also known as 'GATEWAY OF GOD'.

The Multi-Functional Complex is planned as four storeyed building with a basement in close vicinity of the Railway Station. The view enclosed indicates the overall treatment as viewed from the entrance side. The finish of the building is proposed to be clean rather than very multi-colour treatment.

Product Mix